ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ ΨΕΥΔΗ

Σήμερα, μέσα στο μυαλό μας κυριαρχεί «έμφυλο» χάος: μπερδέψαμε πλήρως ποιος είναι άντρας και ποια γυναίκα. Οι επονομαζόμενοι ειδικοί λένε τόσες σαχλαμάρες (περί «έμφυλων», «στερεοτύπων» κοκ) που δύσκολα τους παίρνουμε πλέον στα σοβαρά (παράκληση: διαβάστε μόνο κλασικούς, ποτέ σύγχρονους). Ο δυτικός πολιτισμός των τελευταίων 40 ετών ανήγαγε το αντρικό πρότυπο σε ανθρώπινο: οι γυναίκες πλέον δεν αισθάνονται άνετα να είναι μόνο γυναίκες. Αυτό δημιούργησε φοβερές εσωτερικές συγκρούσεις στην γυναίκα (εξαναγκαστική χειραφέτηση vs έμφυτη υποταγή). Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να βάλουμε κάποια τάξη στο εναρκτήριο λάκτισμα του κάθε είδους έρωτα: τον θαυμασμό.

Η γυναίκα θαυμάζει αυτά που ακούει: την υπολανθάνουσα στο χιούμορ ανδρική αλαζονεία και το μυστήριο που αυτή αποπνέει. Για αυτό βλέπεις κάτι κοντούς, φαλακρούς, ατσούμπαλους να έχουν μεγάλες επιτυχίες με τις γυναίκες. Δυστυχώς όμως για την γυναίκα σήμερα, ζει μια τραγωδία: όσο πιο έξυπνη, μορφωμένη και επιτυχημένη είναι, τόσο πιο δύσκολο είναι να βρει έναν άνδρα και να ευτυχήσει μαζί του, όχι λόγω του άνδρα, αλλά λόγω της ίδιας: αυτοκαταστρέφει τα αισθήματά της για αυτόν, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχυ του θαυμασμού. Την δυνατή γυναίκα όμως την κάνεις συνεργάτιδα ή φίλη, την αδύναμη πάντα ερωτεύεσαι.

Ο άνδρας, με την σειρά του, είναι πολύ πιο απλός, θαυμάζει αυτά που βλέπει: τη ευάλωτη ομορφιά με ολίγον από τσαχπινιά. Η προσοχή, παρακαλώ, στην λέξη «ευάλωτη». Ο άνδρας —ως φύσει φίλερις και θυμώδης, δηλαδή πάντα παιδί— αισθάνεται πιο άντρας όταν η γυναίκα έχει ανάγκη την προστασία του. Όσο πιο ασφαλής, ανεξάρτητη και αυτάρκης είναι η γυναίκα, τόσο πιο δύσκολα αποδεικνύει τον ανδρισμό του και αυτό . . . τον αγχώνει αφάνταστα. Όσο περισσότερο κάλλος και τσαχπινιά βλέπει στην γυναίκα, τόσο πιο πολύ την θέλει ερωτικά — χωρίς όμως αυτό το «ευάλωτο», ουδέποτε σοβαρεύει η σχέση, εξ ου και οι στρατιές των ευθυνόφοβων νέων. Αν ο άνδρας αισθανθεί αποδυναμωμένος, έχει τελειώσει η όλη υπόθεση. Η καλύτερη συνταγή αποτυχίας ενός γάμου είναι το μεγαλύτερο εισόδημα της γυναίκας.

Έτσι αυτό είναι το μεγάλο μυστικό για τις γυναίκες που θέλουν να αισθάνονται υπέροχες: δεν φτάνει μόνο να είναι όμορφες και τσαχπίνες, πρέπει να δείχνουν και ευάλωτες, χωρίς απαραίτητα να είναι κιόλας. Οι άνδρες συναισθηματικά είμαστε λίγο μπούφοι για να πάρουμε χαμπάρι το fake «ευάλωτο». Αν θέλετε να σώσετε την σχέση σας, κυρίες μου, μεταξύ των άλλων fake που μας σερβίρετε (τους πρώην, τα δάκρυα, τους οργασμούς κοκ), προσθέστε ακόμη ένα: το δήθεν ευάλωτο — την αλήθεια ενός ακόμη ψέματος.

Το μακιγιάζ, η γυναίκα χρειάζεται να το βάζει και στον ψυχισμό της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.