Δύση, τα μεγαλύτερα προβλήματα: ΜΜΕ, πολιτική ορθότητα, ψυχική υγεία

Τρία είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Δύση αυτή την στιγμή: τα ομοιόμορφα ΜΜΕ, που ουσιαστικά οδηγούν τον δυτικό πολιτισμό σε αυτοχειρία· η πολιτική ορθότητα, που ουσιαστικά καθιστά την ελευθερία του λόγου άδειο πουκάμισο· και η ψυχική υγεία του πληθυσμού, που είναι βασικά αποτέλεσμα ενός άκρως φιλελεύθερου τρόπου ζωής, τον οποίο ελάχιστοι αντέχουν.

Πως ξεχωρίζεις λοιπόν τα Fake News των ΜΜΕ; Μην κουράζεστε, είναι ΟΛΑ Fake News· το μεγαλύτερο μύθευμα στην Δύση είναι ο πλουραλισμός των ΜΜΕ (αν δεν υιοθετήσεις μια αντισυστημική πολιτική θέση, δύσκολα το αντιλαμβάνεσαι). Υπάρχουν πολιτικά θέματα που είναι παντού απαγορευμένος ο αντίλογος: η επιδοτούμενη λαθρομετανάστευση, το ελεύθερο διεθνές εμπόριο, η κλιματική αλλαγή, η γκέη προπαγάνδα, το εκδυτικισμένο ισλάμ, η εξίσωση κατοίκου με πολίτη, η ισοτιμία των πολιτισμών, η πολιτική ορθότητα, ο απολιτίκ βίος, η άμβλωση, η ευθεία πολεμική ενάντια στην οικογένεια, κοκ. Συνειδητοποιήσαμε πλέον —the hard way!— ότι εκτός από τον μαύρο και κόκκινο φασισμό, υπάρχει και ο λευκός (απολιτίκ) φασισμός. Απολιτίκ, γιατί σε θέλουν να ασχολείσαι μόνο με την δουλειά σου, όχι με την πολιτική, εκτός από μια ξαφνική έκλαμψη μια φορά στην τετραετία, όπου θα πας να ψηφίσεις (με την τηλεοπτική καθοδήγηση βεβαίως βεβαίως) τους υποψήφιους που αυτοί επέλεξαν. Ιδιωτικοποίησαν, μετά την θρησκεία, και την δημοκρατία. Στον λευκό φασισμό οι θεσμοί της δημοκρατίας (π.χ. για τα ατομικά δικαιώματα) έχουν μεγαλύτερη σημασία από την ουσία της δημοκρατίας (βούληση πλειοψηφίας). Όποιοι ελέγχουν τα ΜΜΕ, δεν ελέγχουν απλά την δημοκρατία· ελέγχουν τον πολιτισμό. Οι Έλληνες δείχνουν πάλι τον δρόμο της αναγέννησης: έχουν το μικρότερο ποσοστό εμπιστοσύνης στα ΜΜΕ σε όλη την Δύση (16%)· ακολουθούν μετά οι Αμερικανοί (30%), Βρετανοί (42%), Ισπανοί (43%) — πηγή: Reuters, 2017.

Η πολιτική ορθότητα έχει επεκταθεί σε όλη την Δύση επιβάλλοντας ένα πέπλο σιωπής και εκφοβισμού στην κοινωνία, την ίδια ώρα που αυτή βιάζεται να αλλάξει τις αξίες της, π.χ. αν αγαπάς την πατρίδα σου είσαι «φασίστας»· αν αντιτίθεσαι την ακτιβιστική ομοφυλοφιλία (λ.χ. Gay Pride) είσαι «ομοφοβικός»· αν λες την λέξη “λαθρομετανάστης” είσαι «ρατσιστής»· αν είσαι επιφυλακτικός απέναντι στο ισλάμ είσαι «ισλαμοφοβικός»· αν λες την έκφραση “φοράω παντελόνια” είσαι «σεξιστής»· αν αναρωτιέσαι για τον αριθμό των μεταναστών που χωράνε στην χώρα σου είσαι «ξενοφοβικός». Το γεγονός ότι η Δύση είναι στην διεθνή πρωτοπορία το οφείλει στην ελευθερία της έκφρασης. Αυτή της επιτρέπει να αυτο-κριτικάρεται και να αυτο-βελτιώνεται συνεχώς. Δεν υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο που οι διαφωνούντες να κινδυνεύουν λιγότερο. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στις οποίες ο αντιρατσιστικός νόμος, η αιχμή του δόρατος της πολιτικής ορθότητας, κρίθηκε αντισυνταγματικός στην πρώτη δίκη που έγινε βάσει αυτού το 2015· ακολούθησαν οι ΗΠΑ, στις οποίες κρίθηκε αντισυνταγματική η λεγόμενη «ρητορική μίσους» (hate speech) από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριό τους πριν λίγους μήνες.

Σύμφωνα με το U.S. Mental Health Services Administration: στις ΗΠΑ —την χώρα της ελευθερίας, όπου το σύμπαν συνωμοτεί για να σε κάνει ευτυχισμένο, με άπειρα βιβλία και άλλα τόσα προγράμματα αυτοβοήθειας— 1 στους 5 κατοίκους πλέον νοσούν ψυχικά και 1 στους 10 ενηλίκους είναι στην φυλακή. Ο Αμερικανικός προϋπολογισμός για την ψυχική υγεία αυξήθηκε από 33 δισεκατομμύρια δολάρια το 1986 σε περισσότερα από 113 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα. Κατά πόδας ακολουθεί το UK, με 1 στους 4 να νοσούν ψυχικά· ενώ και αρκετές χώρες της ΕΕ ακολουθούν αντιστοίχως, όπως στην Γαλλία που πίνουν τα αντικαταθλιπτικά με τις χούφτες και πηδούν αβέρτα από τα μπαλκόνια (η Γαλλία έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών στην ΕΕ με 12,3 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους ανά έτος· η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό στην Δύση και από τα μικρότερα στον κόσμο με 3,8 αυτοκτονίες αντίστοιχα, η οικονομική κρίση ελάχιστα αύξησε αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό — πηγή: World Health Organisation, 2012).

Η Ελλάδα ακόμη αντιστέκεται· έτοιμη να δείξει ξανά τον δρόμο σε μια ψυχικά γερασμένη και γηράσκουσα Δύση.

Μια σκέψη στο “Δύση, τα μεγαλύτερα προβλήματα: ΜΜΕ, πολιτική ορθότητα, ψυχική υγεία”

  1. Δυστυχώς ο βαθμός γήρανσης (ψυχικής και βιολογικής) στην Ελλάδα, είναι μετά την επιβολή των μνημονίων, μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο στην Ευρώπη. Μία γενοκτονία συντελείται στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.